Bij het ontwikkelen van ons label L’ATELIER gaat het om mooie kwaliteiten en eenvoudige vormgeving. De producten worden in Italië, door Italianen, gemaakt. Zoals het hoort! In ‘ateliers’ waar mensen doen waar ze trots op zijn. Samen maken we een kleine collectie, die niet ieder seizoen vernieuwd wordt, maar juist de tijd krijgt.

Voor L'ALTRO maken we in Bergamo hoogwaardige overhemden.
Italiaanse mannen shirts die werkelijk aan alles voldoen, wat een goedgeklede man kan wensen.

Deze fabriek is gespecialiseerd in hele mooie kwaliteit stoffen en het vervaardigen van bijvoorbeeld een kraag die door z’n vorm, zonder extra versteviging perfect in model blijft, juist daardoor hebben de hemden een chique maar easy look.

Voor de dames zijn we 10 jaar geleden begonnen met knitwear. Lang vóór L'ALTRADONNA had ik als agent voor een Italiaanse knitwear fabriek gewerkt, dit opnieuw uitrollen, maar dan voor ‘mezelf’ leek me heel leuk, tel daarbij op dat ik soms wat miste bij ‘m’n’ merken en daar op deze manier zelf mee aan de slag kon. Tevens was ik op een punt in m’n leven dat een nieuwe uitdaging welkom was. Dus ik ging op pad en dook in de wereld van ‘produzione’ in Prato vlakbij Florence.

Werken in Italië voelt altijd als thuiskomen en als vakantie, momentje voor mezelf. Direct als ik het vliegtuig uitstap voel ik rust en inspiratie!

Verder zijn het de mensen, ik werk heel graag met Italianen. Misschien ook wel omdat werken daar gaat onder het genot van een goed gesprek, met elkaar eten en echt verbinden. Vandaar uit gebeurt en creëer je natuurlijk altijd het beste…..😊

Inmiddels is de collectie uitgebreid en maken we ook een kleine ‘confectie’ collectie in poplin katoen.

We hebben gekozen voor modellen waarvan we zelf weten hoe fijn ze zijn. We nemen er de tijd voor, ook hier geldt dat de collectie langer dan een seizoen in de winkel blijft.

Voordat een model in productie gaat hebben we met elkaar binnen het team alles door gepast en gedragen, soms vraag ik zelfs aan vriendinnen een poosje iets te dragen om vervolgens haar ervaring te horen en mee te nemen in de ontwikkeling. Goede modellen kosten tijd. Iedere vrouw heeft een ander lijf en een echte goede broek of jurk is voor meer seizoenen.

L’ATELIER

  • Gevestigd in Hillegersberg

    De ambiance in de winkel is enerzijds al achttien jaar gelijk, het interieur is ongewijzigd en de geur die je ruikt bij binnenkomst (Escentric Molecule) is ook al jaren hetzelfde. Anderzijds proberen we naast de geijkte merken altijd een paar bijzondere items aan te bieden, die we vaak in andere landen vinden.

  • Onze merken

    Onze merken hebben allemaal een heel ‘ eigen’ identiteit. We brengen dat samen in onze winkel en samen met jou gaan we opzoek naar de beste outfit waar jij je lekker in voelt én de beste versie van jezelf in bent! Elk merk heeft zo z’n sterke items, wij zoeken graag de perfecte match voor jou bij elkaar.

  • Openingstijden

    Dinsdag van Vrijdag van 9:30 tot 17:30 uur en Zaterdag van 9:30 tot 17:00 uur

L’ATELIER

Het idee om naast de gebreide collectie ook een ‘confectio’ (het begrip bestond al bij de Romeinen) te maken, kwam omdat ik vooral broeken met een bepaalde pasvorm in een bepaalde stof voor de ‘juiste’ prijs soms gewoon miste. Confectie is iets preciezer dan Knitwear en tevens een grotere stap, omdat je vrijwel direct te maken hebt met grotere afnames, je de artikelen moet ‘inverven’ met eigen kleuren én dat de kleding meteen goed moet zitten. (Lees; een kleiner pasbereik dan met de truien en vesten.) Maar altijd in voor een uitdaging en met wat modellen in mijn hoofd ging ik naar een inmiddels goede vriendin om in haar atelier, waar allemaal echte Italiaanse dames werken, (daar ontstond ook de naam L’ATELIER) te praten over een nieuwe collectie. We zijn gestart met poplin-katoen in twee kleuren, de modellen (vier broeken, drie jurken en een blouse) zijn easy en voor elke dag, maar kunnen ook anders gestyled worden en een wat chiquere look krijgen. De volgende stap is een ‘seasonless-coolwool’ … een wat chiquere kwaliteit. Het idee is weer om voornamelijk broeken te maken. Broeken die zo fijn zijn qua look & feel (stof en pasvorm) dat je liever nooit meer een andere wilt dragen…

COTTONWEAR

Voor de dames zijn we tien jaar geleden begonnen met knitwear. Lang vóór L’ALTRADONNA had ik als agent voor een Italiaanse knitwear fabriek gewerkt. Dit opnieuw uitrollen, maar dan voor ‘mezelf’ leek me heel leuk. Tel daarbij op dat ik soms wat miste bij de merken in de winkel en daar op deze manier dan zelf mee aan de slag kon. Tevens was ik op een punt in m’n leven dat een nieuwe uitdaging welkom was. Dus ik ging op pad en dook in de wereld van ‘produzione’ in Prato vlakbij Florence.

KNITWEAR

Voor L’ALTRO maken we in Bergamo, Italië samen met gepassioneerde mensen zeer hoogwaardige overhemden. Het perfecte herenshirt bestaat en wij hebben ‘m! Mooi qua stof, fris qua kleur en perfect qua kraag en pasvorm. In Bergamo zit het familiebedrijf, waar de kunst van de techniek van het vervaardigen van de perfecte kraag van vader op zoon wordt doorgegeven. Het is een feestje om samen met deze mensen hét shirt samen te stellen. De keuze uit diverse stoffen (iron free, piqué, linnen, wool blend), knoopjes en kleuren maakte dat ik onder leiding van vakmensen onze eigen collectie (onder eigen label: L'ATELIER) kon samenstellen!

L'ALTRO

Gratis verzending

Vanaf € 150

Retouneren

info@laltradonna.com

After Sales Support

info@laltradonna.com

Betaalmogelijkheden

o.a. ApplePay, iDeal